Om Rosengaarden
Rosengaardens valnød
Bornholmsk valnøddesnaps med sjæl
Rosengaardens valnøddesnaps er fremstillet af valnødder fra det store træ midt i haven, som familien Jensen grundlagde,
da de startede Rosengaarden i 1965.
Vi plukker de grønne valnødder lige før, der dannes skal i midten af juli, og lader dem trække i snaps et halvt år. Koncentratet bliver derefter blandet op til den rigtige smag og alkoholprocent, hvorefter snapsen tappes på flasker.
Smagen udvikler sig fortsat i flaskerne, og med årene bliver smagen mere blød og rund i takt med, at de bitre tanniner fra
nødderne modnes.
Snapsen sælges kun på Rosengaarden og Kanns Hotel, men vi sender også gerne. Bestil via formularen nederst på siden, send en mail på mail@rosengaarden.dk, eller ring til os på +45 56 97 49 50.
Alle årgange:
35 % alk., 50 cl.
275,- dkk
2015
Ideen til at fremstille en ‘kommerciel’ snaps fik vi i 2015, efter at vi i flere år havde fremstillet
valnøddesnaps til eget brug, og til den første årgang var målet at producere en flaske, der ikke krævede lagring.
Resultatet blev en lys, mild og drikkevenlig snaps, der hurtigt blev så populær, at vi kun har få flasker tilbage. Efter fire år er den endnu mere rund i smagen, og at kalde den en snaps er egentlig lidt misvisende.
2016
Vores 2. årgang er en klassisk valnøddesnaps, kraftig med masser af valnøddesmag og en tør bitterhed fra tanninerne, der efter tre år nu har givet smagen ekstra dybde og fylde.
Den er oplagt til et godt stykke bornholmsk ost - om ikke andet er osten en god undskyldning, for 16’eren kan bestemt godt tåle at stå helt alene.
2017
Her er vi ovre i noget helt andet, som indebærer en lang historie om et gammelt cognac-egetræsfad, der først havnede i Rosengaardens pulterkammer og senere hos spritter-Niels i Nexø, hvor vores snaps bliver produceret.
Den korte historie er, at denne snaps er mere koncentreret end de to første, og desuden har vi lagret den på omtalte fad. Der er tilsat en anelse kandis for at tage toppen af bitterheden, og resultatet er en unik dram med en kraftig smag af valnød og masser af undertoner af lakrids og eg. Om man også kan smage cognac’en er der uenighed om. Stærkt vanedannende.