Om Rosengaarden

Lidt historie

Online booking

Lidt historie

Hovedbygningen til Rosengaarden er oprindeligt en del af Andelsmejeriet Bøsthøj, der blev opført i 1887. Selve mejeribygningen findes ikke mere, men kan ses på de to luftfotos nedenfor (bygningen med skorsten).

Udover mejeriet lå der også en købmandsforretning og en smedje, og det lille samfund havde endda i en periode en benzintank. Mejeriet nåede i sin levetid at blive Bornholms største ostemejeri, og da det nuværende andelsmejeri i Klemensker startede i 1950, blev Bøsthøjs bestyrer, Holger Haahr, headhuntet til at lede det.

Bøsthøj mejeri blev nedlagt i 1963, og bygningerne blev bygget om til et hotel, der fik navnet Rosengaarden. Hotel Rosengaarden blev op gennem 70'erne og 80'erne et populært sted at holde familiefester og var blandt andet kendt for den store smukke have med mange bede og stensætninger.

I 1996 blev Rosengaarden til et vandrerhjem. Virksomheden var i de næste tyve år en del af Danhostel-kæden og skiftede navn til Danhostel Boderne, men huset bevarede navnet Rosengaarden som stadig er det, der bruges af bornholmerne.

Marian Lundh overtog Rosengaarden i 2002 og har siden drevet vandrerhjem og selskabslokaler på ejendommen. Mange ting er ændret, men Rosengaarden er stadig et yndet sted at holde familiefest, og den store gamle have er stadig noget de fleste gæster lægger mærke til. Smedens Hus er i dag et sommerhus, men navnet hænger ved.

Mejeribestyrerens bolig, der i dag huser gæstekøkken og 8 værelser, har i mange år i daglig tale gået under navnet "forvalterboligen", men da vi for et par år siden havde besøg af en efterkommer af en af mejeribestyrerne, blev det kraftigt pointeret at det altså var en bestyrerbolig. Det prøver vi stadig at huske.

 

Find ledige værelser

Site by Bright Systems · © 2019